Doğanın Sesleri

Tem 20, 2022 Blog

Doğanın Sesleri

Timoteos | Christina E. R.


Bir önceki yazımızda etrafımızdaki gürültünün zararlı etkilerinden bahsetmiştik. Ancak bizi önemli ölçüde olumlu etkileyen müziklerde vardır. “Doğanın Müziği”.

Suyun, ateşin, rüzgarın veya fırtınanın sesini dinlediğimizde bu bizi çevremizdeki yaratılışla buluşturur ve bir huzur, dinlenme, hatta güvenlik ve rahatlık hissi uyandırır.

Sosyalleşmek fiziksel ve ruhsal sağlığımız için genellikle iyidir, Başka seslerden, müziklerden yada bulunduğumuz ortamlarda sıkıldığımız zaman alternatif bir çare olarak kitap okumak veya önceden kaydedilmiş doğa seslerini açmak bizi rahatlatabilir ve başka bir yerde olduğumuzu düşündürebilir.

Çoğu Spa ( hamam) , bir dinlenme ve rahatlama hissi yaratmak için su seslerini kullanır. Geceleri bir ateş çıtırtısının sesini açmak, beynimizi sıcaklık, güvenlik ve rahatlık duygusuyla tetiklediğinden bizi uykuya hazırlamaya yardımcı olabilir. Gece seslerini… baykuşların ötmesi ve cırcır böceği cıvıltıları, zihnimizi ve bedenimizi gece dinlenmeye daha iyi hazırlayacak şekilde meşgul etmeye de yardımcı olabilir. İnsanlar özellikle sabah uyandığında kuşların şarkı söylercesine, ötmesinin enerji ve olumlu düşünceler verdiğini keşfetti.

Belki de aynı müziği defalarca dinlemekten bıktınız ya da etrafınızdaki sesler sizi yormuş olabilir. Tanrı tüm doğayı yarattı ve onu dinlemek için geri adım atmak, koşullarımızın ötesine geçmemize, sinir sistemimizi sakinleştirmemize ve çevremizdeki dünyanın güzelliğini takdir etmemize olanak tanır.

Romalılar 1: 19-20 :
Çünkü Tanrı’ya ilişkin bilinen ne varsa, gözlerinin önündedir; Tanrı hepsini gözlerinin önüne sermiştir. Tanrı’nın görünmeyen nitelikleri sonsuz gücü ve Tanrılığı dünya yaratılalı beri O’nun yaptıklarıyla anlaşılmakta, açıkça görülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »